0
Stegt lange med citron og persille-tabbouleh

Stegt lange med citron og persille-tabbouleh

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

langefilet uden skindcitron
1 min.
Fisk del 1

Del fisken i 3-4 mindre stykker pr. pers.

Læg fileterne i en skål, og krydr dem med fintrevet citronskal og lidt salt og peber. Lad fisken hvile på køl i 10-15 min.

bulgursalt
5 min.
Bulgur

Hæld bulguren i en skål, og hæld kogende vand over, til vandet står ca. 2 cm over bulguren. Lad den trække i 15 min. Hæld derefter bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.

tomateragurkrødløgbredbladet persillehvidløghjertesalat
10 min.
Tabbouleh

Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm, og snit rødløget fint.

Pil og finthak hvidløg.

Skyl, tør og hak persillen (du kan godt bruge de fleste stængler også).

Vend det hele i den let afkølede bulgur, og tilsæt generøse mængder af en god olivenolie og tabboulehkrydderiet. Smag til med citronsaft, salt og peber, og vend til sidst groftskårne hjertesalatblade i.

langefilet uden skindraspæghvedemel
20 min.
Fisk del 2

Drys fisken med et par spsk. hvedemel, og vend det hele sammen, så fisken er dækket af mel. Ryst overskydende mel af.

Hæld et sammenpisket æg ned i skålen til fisken, og vend rundt, så fisken er dækket (har du ikke et æg, så kom lidt mælk eller fløde ved).

Drys til sidst med rasp, og pres det godt ind i fisken.

Steg fileterne på en varm pande i smør og neutral olie (halvt af hver), til de er sprøde og gyldne. Det tager ikke mere end 3-4 min i alt. Drys med lidt salt.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.