0
Stegt lange med couscous, Ras el Hanout og hjertesalat

Stegt lange med couscous, Ras el Hanout og hjertesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Couscous: Hæld couscousgrynene i en stor skål og hæld kogende vand over så det netop dækker. Læg et låg over og lad grynene trække i 8-10 min. Afkøl dem let og smuldr dem fra hinanden med fingrene mens du tilføjer Ras el Hanout (brug 2/3 af pakken), lidt god olivenolie samt citronsaft. Hak krydderurterne (gem lidt til pynt) og kom dem i skålen sammen med skåret agurk, abrikoser og forårsløg. Smag til med salt og peber og lad det hele trække ved stuetemperatur - gerne i en halv times tid.

Fisk: Del fileterne i mindre stykker med en bredde på ca. 3-4 cm. Krydr med salt, peber og resten af Ras el Hanout. Vend dem i lidt groft rug- eller grahamsmel og steg dem på en medium varm pande i godt med neutral olie. Steg dem først på den ene side i ca. 2-3 min. til de er pænt gyldne. Tilføj smørklatter og når det er bruset af vender du fileterne og steger videre, mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde over fisken. Fortsæt drypstegningen i 2 min. og server straks.

Anretning: Anret som vist på billedet med masser af skyllede sprøde blade af hjertesalat og lidt citronbåde.

NB: Ras el Hanout kan købes i specialbutikker eller på nettet.

Ras el Hanout er også med i vores opskriftskit, som du kan tilkøbe for at gøre hverdagen lidt lettere og få alt til et komplet måltid bragt til døren. Opskriftskittet findes på www.skagenfood.dk under fanebladet "Grønt."

Tip: Spis gerne nogle gode arabiske brød såsom Khubz dertil. Camilla Plum har en fremragende opskrift til Khubz, som kan findes på nettet.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?