Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tag kærnemælken ud af køleskabet i god tid, så den ikke er kold ved brug.
Kom kartoflerne op i en gryde, dæk dem med vand (husk et skud salt), og kog dem i ca. 10 min., til kartoflerne er møre.
Skær broccoli ud i buketter, og kom dem op i en stor gryde. Dæk bunden af gryden med vand, og damp buketterne ved høj varme under låg i 3-4 min. De skal gerne have en smule bid tilbage. Krydr med lidt salt.
Når buketterne har smidt den værste varme, vender du dem med kærnemælken og masser af fintrevet citronskal.
Hak oliven groft og skalotteløget super fint med en kniv.
Skær fisken i kuvertstykker.
Varm en stor pande op ved høj varme, tilsæt en smule olie, og steg fisken i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sek. på den anden. Fisken er færdig, når den begynder at blive mælkehvid i kødet. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie og/eller en god klat smør.
Mos kartoflerne let med et piskeris eller en gaffel, og vend rundt med de hakkede oliven og skalotteløg. Smag til med lidt salt.
Anret knuste kartofler på en tallerken med fisken ovenpå, og dampede broccoli på siden. Husk at komme evt. overskydende kærnemælk med på tallerkenen.
Obs. Foto viser laks, men her modtager du lange.
Kommentarer og forslag til opskriften