0
Stegt lange med dampet broccoli i kærnemælk og knuste kartofler med oliven

Stegt lange med dampet broccoli i kærnemælk og knuste kartofler med oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflerkærnemælk
1 min.
Kog kartoflerne

Tag kærnemælken ud af køleskabet i god tid, så den ikke er kold ved brug.

Kom kartoflerne op i en gryde, dæk dem med vand (husk et skud salt), og kog dem i ca. 10 min., til kartoflerne er møre.

broccolicitron
5 min.
Damp broccoli

Skær broccoli ud i buketter, og kom dem op i en stor gryde. Dæk bunden af gryden med vand, og damp buketterne ved høj varme under låg i 3-4 min. De skal gerne have en smule bid tilbage. Krydr med lidt salt.

Når buketterne har smidt den værste varme, vender du dem med kærnemælken og masser af fintrevet citronskal.

skalotteløggrønne oliven
15 min.
Hak oliven og løg

Hak oliven groft og skalotteløget super fint med en kniv.

langefilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker.

Varm en stor pande op ved høj varme, tilsæt en smule olie, og steg fisken i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sek. på den anden. Fisken er færdig, når den begynder at blive mælkehvid i kødet. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

25 min.
Anretning

Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie og/eller en god klat smør.

Mos kartoflerne let med et piskeris eller en gaffel, og vend rundt med de hakkede oliven og skalotteløg. Smag til med lidt salt.

Anret knuste kartofler på en tallerken med fisken ovenpå, og dampede broccoli på siden. Husk at komme evt. overskydende kærnemælk med på tallerkenen.

Obs. Foto viser laks, men her modtager du lange.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
727 kcal
Fedt:
39,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,4 g
Kulhydrat:
49,5 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
9,7 g
Protein:
39,4 g