Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skær svampene i kvarte.
Varm en kasserolle op ved høj varme. Steg svampene i 1 tsk. olie pr. person under jævnlig omrøring, indtil de får godt med farve.
Hak løget fint. Skru ned for blusset under kasserollen, og tilsæt løget. Steg under omrøring i ca. 3 min, indtil løget er gyldent.
Hæld creme fraichen i kasserollen, og varm stille og roligt op.
Blend det hele med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Riv grønkålsbladene fra stilken, og del bladene i mundrette stykker.
Sæt en pande over ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere.
Skær æblet i skiver.
Vend kål og æble med en lille smule eddike, salt og peber lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Steg fisken på den ene side i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med kartofler, kål og svampesovs.
Kundekommentarer ()