0
Stegt lange med krydderbagt blomkål, kikærter og raita

Stegt lange med krydderbagt blomkål, kikærter og raita

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

blomkålras el hanout
1 min.
Bag blomkålen

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær blomkålen ud i 4 lige store dele, og gnid dem med lidt olie, salt og krydderblandingen.

Læg blomkålen i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 25 min., til det har taget godt med farve.

agurkgræsk yoghurt, 10%bredbladet persille
5 min.
Lav raitaen

Riv agurken på den grove side af et rivejern.

Knug vandet ud af den revne agurk med hænderne, og kom den op i en skål.

Hak persillestilke og -blade fint, og vend det og agurkerne sammen med yoghurt. Smag til med salt og et godt skud groftkværnet sort peber.

langefilet uden skindkikærter i vand
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

Varm en stor pande op ved højeste blus, og steg fisken i en smule olie i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sek. på den anden.

Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Tag herefter fisken af panden, tilsæt lidt ny olivenolie, og kom drænede kikærter op i panden. Varm dem godt igennem i 2-3 min., og smag til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret kikærter og fisk på en tallerken med raita og bagt blomkål til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
627 kcal
Fedt:
35,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
27,9 g
heraf sukkerarter:
12,3 g
Kostfibre:
11,7 g
Protein:
41,5 g