0

Stegt lange med rødbede/peberrod, kartoffelmos og persillesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i portionsstykker og steg dem i smør på en pande til de er gyldne over det hele (ca. 5 min. på hver side).

Kartoffelmos: 1,25 kg kartofler, 3,75 dl letmælk, 35 g smør, groft salt og peber. Rens, skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog kartoflerne uden salt til de er møre. Hæld kogevandet fra og damp kartoflerne tørre i gryden. Mos kartoflerne med et piskeris, en kartoffelpresse eller håndmikser og pisk mælken i så mosen får en passende konsistens. Tilsæt smør i små klatter og smag til med salt og peber.

Rødbede/peberrod: 500 g rødbeder, 10 g peberrod, 25 g smør, 1 spsk. citronsaft og groft salt. Kog rødbederne i saltet vand til de er møre (ca. 1-1½ time). Rødbederne skal koges hele - ellers forsvinder farve og smag. Chok rødbederne med koldt vand, smut skindet af dem og dryp med citron. Riv peberrod og bland peberrod og smør sammen med rødbederne. Smag til med salt. Server dem lune.

Persillesauce: 40 g smør, 50 g hvedemel, 6,25 dl letmælk, 125 g persille, groft salt og hvid peber. Smelt smørret i en gryde (må ikke brune). Melet røres i, så det bliver til en melbolle. Tilsæt, under piskning, mælken og lad sovsen koge igennem, så melsmagen forsvinder. Smag til med salt og peber. Tilsæt hakket persille og varm igennem.

Opskrifterne er venligst udlånt fra Menuplanen – et onlineværktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfattere: Camilla Plum (stegt grønsaltet lange, rødbede-perberrod), Katrine Klinken (kartoffelmos) og Københavns Madhus (persillesauce).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?