Skyl og kog kartoflerne i 18-22 minutter i rigeligt saltet vand - lad dem afkøle let - pil dem evt., hvis du magter det. Vend med en lille klat smør, lidt godt salt og en smule revet citronskal.
Skyl rucola i rigeligt koldt vand. Skær æble og selleri i små tern. Riv halvdelen af parmesanen fint. Vend rucola, selleri, æbler, og revet parmesan* sammen med yoghurt. Smag til med salt, sukker og peber og lidt citronsaft
* gem en smule parmesan til gulerødderne
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre rustikke stykker. Kog dem i en gryde med en smule vand og salt i 1-2 min. Afkøl let i et dørslag mens de drypper af. Kom de lune afdryppede gulerødder i en skål og riv det sidste parmesan henover og vend rundt - dryp med lidt olivenolie og citronsaft og drys dukkah over
Del fisken i portionsstykker og krydr med lidt salt. Bland rasp (se video ovenover) sammen med lidt fint salt. Vend fileterne i lidt mel, dernæst i et sammenpisket æg og til sidst i (se video ovenover)rasp. Steg dem på en pande i rigeligt neutral olie, til de er gyldne, kom et par klumper koldt smør ved, og vend fisken, når smørret er bruset af. Steg fiskestykkerne 2-3 minutter på hver side. Lad fisken dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.
Som vist - server kartofler i en skål ved siden af. Server evt. det sidste citron til
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()