0
Stegt lyssej med æble-rucolasalat med bladselleri, nye gulerødder med dukkah og parmesan

Stegt lyssej med æble-rucolasalat med bladselleri, nye gulerødder med dukkah og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lyssej, Hasselnødder, Sesam, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Bladselleri, Mælk, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflercitron
1 min.
Kartofler:

Skyl og kog kartoflerne i 18-22 minutter i rigeligt saltet vand - lad dem afkøle let - pil dem evt., hvis du magter det. Vend med en lille klat smør, lidt godt salt og en smule revet citronskal.

røde syrlige æblerrucolagræsk yoghurt, 10%citronbladselleri
5 min.
Æble-rucolasalat med bladselleri:

Skyl rucola i rigeligt koldt vand. Skær æble og selleri i små tern. Riv halvdelen af parmesanen fint. Vend rucola, selleri, æbler, og revet parmesan* sammen med yoghurt. Smag til med salt, sukker og peber og lidt citronsaft

* gem en smule parmesan til gulerødderne

bladselleriparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Gulerødder med dukkah & parmesan

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre rustikke stykker. Kog dem i en gryde med en smule vand og salt i 1-2 min. Afkøl let i et dørslag mens de drypper af. Kom de lune afdryppede gulerødder i en skål og riv det sidste parmesan henover og vend rundt - dryp med lidt olivenolie og citronsaft og drys dukkah over

rasplyssejfilet uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker og krydr med lidt salt. Bland rasp (se video ovenover) sammen med lidt fint salt. Vend fileterne i lidt mel, dernæst i et sammenpisket æg og til sidst i (se video ovenover)rasp. Steg dem på en pande i rigeligt neutral olie, til de er gyldne, kom et par klumper koldt smør ved, og vend fisken, når smørret er bruset af. Steg fiskestykkerne 2-3 minutter på hver side. Lad fisken dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

35 min.
Anretning:

Som vist - server kartofler i en skål ved siden af. Server evt. det sidste citron til

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?