0
Stegt lyssej med gule beder, fetacreme og perlebyg
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gule bederperlebygpære
1 min.
Grønt

Start med at sætte perlebyggen over at koge i rigeligt, letsaltet vand.

Sæt en anden stor gryde godt saltet vand over at koge.

Skræl beder og pære. Skær bederne i tern på ca. 1x1 cm, og skær pæren i tynde både.

Når vandet i den store gryde koger, tilsætter du bederne og koger dem, til de er møre med en smule bid. Smag dig frem.

Kotakærnemælk
10 min.
Fetacreme

Kom feta og kærnemælk op i en skål, og rør det sammen til en homogen creme med et piskeris.

lyssejfilet med skind
20 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt og lidt friskkværnet sort peber. 

Varm en stor pande op ved højeste blus. Tilsæt en smule olie, og steg fisken i 3-4 min. på den ene side, og max 30 sekunder på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider.

brøndkarse
30 min.
Anretning

Vend de kogte beder og pærebådene med et par dråber olivenolie.

Smør en god klat fetacreme ud i bunden af en tallerken, og kom perlebyg og beder ovenpå. Kom fisken ved, og slut af med at plukke brøndkarse over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?