
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 230 grader.
Skrub jordskokkerne grundigt med en børste, og fjern evt. brune pletter.
Obs. Hvis jordskokkerne er meget store, kan du halvere dem, men hold dem ellers hele. Bare der ikke er nogen der er større end ca. en golfbold.
Vend jordskokkerne med lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag dem på en bageplade i ca. 20-25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.
Skær blomkålen ud i store buketter (gerne med masser af stok på), og pluk mynten ud i blade.
Skræl skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv.
Kom blomkålen op i en stor gryde, og hæld vand i, så der står ca. 2-3 cm vand i gryden. Tilsæt lidt salt til gryden, og damp under låg ved mellemhøj varme i ca. 2-3 min., til blomkålen er mør, men stadig har lidt bid.
Tag blomkålen op af gryden, lad den dampe lidt af, og vend den i en skål med skalotteløg, mynteblade, godt med fintrevet citronskal og et skud olivenolie.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og vend creme fraiche løst rundt med kålen.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og krydr med salt og peber.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie.
Læg fisken på panden på skindsiden, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sek. af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på skindsiden, vend den, og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken. Ønsker du fisken helt gennemstegt, så lad den stege i 3-4 min. på begge sider.
Anret jordskokkerne på en tallerken med cremet blomkål og stegt fisk ved siden af.
Slut evt. af med at dryppe lidt saft fra citronen henover fisken.
Kommentarer og forslag til opskriften