0
Stegt lyssej med bagte jordskokker og cremet blomkål

Stegt lyssej med bagte jordskokker og cremet blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
jordskokker
1 min.
Jordskokker

Start med at tænde ovnen på 230 grader. 

Skrub jordskokkerne grundigt med en børste og fjern evt. brune pletter. Hvis jordskokkerne er meget store kan du halvere dem, men hold dem ellers hele. Bare der ikke er nogen der er større end ca. en golfbold.

Vend jordskokkerne med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bag dem på en bradepande i ca. 20-25 min til de har taget godt med farve og er blevet møre.

 

mynteskalotteløgcreme fraiche 18%citronblomkål
10 min.
Blomkål

Skyl blomkål og mynte. Skær blomkålen ud i store buketter - gerne med masser af stok på. Og pluk mynten ud i blade.

Skræl skalotteløget og hak det super fint med en skarp kniv.

Kom blomkålen op i en stor gryde og hæld vand i, så der står ca. 2-3 cm vand i gryden. Til lidt salt til gryden. Damp under låg ved mellemhøj varme til blomkålen er mør, men stadig har lidt bid. Ca. 2-3 min.

Tag herefter blomkålen op af gryden, lad den dampe lidt af og vend den derefter, i en skål, med skalotteløg, mynteblade, godt med fintrevet citronskal og et skud olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber - og vend så creme fraichen løst rundt med kålen. 

lyssejfilet med skind
25 min.
Lyssej

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

Bemærk- hvis der er skind på fisken skal du altid stege fisken på skindsiden først.

30 min.
Anretning

Anret jordskokkerne på en tallerken med cremet blomkål og stegt fisk ved siden af. 

Slut evt. af med at dryppe lidt saft fra citronen henover fisken.

Velbekomme!

 

Bemærk - til denne ret skal du selv have olivenolie, salt og peber derhjemme!

Kommentarer og forslag til opskriften