0
Stegt lyssej med bagte citronkartofler, hasselnødder og rosmarin

Stegt lyssej med bagte citronkartofler, hasselnødder og rosmarin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerhasselnøddekernerrosmarin
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Vask kartoflerne grundigt, og skær dem ud i stykker, så de måler ca. 3x3 cm. Vend kartoflerne med en god sjat olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag kartoflerne på en bageplade i ca. 20-25 min., til de har taget godt med farve.

Skyl rosmarinen, pluk den ud i blade, og hak den og hasselnødderne groft med en kniv.

Når kartoflerne mangler ca. 5 min., kommer du hasselnødder og rosmarin henover kartoflerne, så de lige bager med de sidste minutter.

bladsellerihjertesalat
10 min.
Salat

Skær salaten ud i kuvertstykker, og skyl dem grundigt. 

Snit bladselleri i tynde skiver, og snit også bladene, hvis der er nogen.

 

lyssejfilet med skind
20 min.
Fisken

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på den ene side, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken. 

Bemærk: Hvis der er skind på fisken, skal du altid stege fisken på skindsiden først.

citron
25 min.
Kartofler

Når kartoflerne er sprøde og møre, tager du dem ud af ovnen, og kommer dem ned i en skål. Sørg for at få alle nødder og rosmarin med også. Riv masser af citronskal fint ned til kartoflerne, og vend rundt.

 

kærnemælk
30 min.
Anretning

Anret den stegte fisk sammen med kartoflerne på en tallerken. Anret salaten med bladselleri ud over, og slut af med et par spsk. kærnemælk henover. Kom gerne lidt citronsaft over fisken.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
627 kcal
Fedt:
37,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,3 g
Kulhydrat:
37 g
heraf sukkerarter:
7,1 g
Kostfibre:
5,7 g
Protein:
34,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?