Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Vask kartoflerne grundigt, og skær dem ud i stykker, så de måler ca. 3x3 cm. Vend kartoflerne med en god sjat olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag kartoflerne på en bageplade i ca. 20-25 min., til de har taget godt med farve.
Skyl rosmarinen, pluk den ud i blade, og hak den og hasselnødderne groft med en kniv.
Når kartoflerne mangler ca. 5 min., kommer du hasselnødder og rosmarin henover kartoflerne, så de lige bager med de sidste minutter.
Skær salaten ud i kuvertstykker, og skyl dem grundigt.
Snit bladselleri i tynde skiver, og snit også bladene, hvis der er nogen.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og krydr med salt og peber.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på den ene side, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Bemærk: Hvis der er skind på fisken, skal du altid stege fisken på skindsiden først.
Når kartoflerne er sprøde og møre, tager du dem ud af ovnen, og kommer dem ned i en skål. Sørg for at få alle nødder og rosmarin med også. Riv masser af citronskal fint ned til kartoflerne, og vend rundt.
Anret den stegte fisk sammen med kartoflerne på en tallerken. Anret salaten med bladselleri ud over, og slut af med et par spsk. kærnemælk henover. Kom gerne lidt citronsaft over fisken.
Kundekommentarer ()