0
Stegt mørksej med bønnecassoulet og sprød salat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

squashhvidløghjertesalatGrønne Nocellara oliven, uden sten
1 min.
Forbered det grønne

Skær squashen i tern. Snit hvidløgene i tynde skiver. Pluk hjertesalaten ud i blade - skær de største i halve. Dræn oliven og hak dem groft.

hvide bønnersquashhvidløgtomatpuré
15 min.
Lav cassouleten

Sæt en stor gryde over ved mellem varme og tilsæt et godt skud olivenolie.

Sauter hvidløg 1-2 min. uden at det tager farve. Kom squash i gryden og sauter videre 2-3 min. Kom så ca. 1 spsk. tomatpure pr. kuvert i gryden sammen med drænede bønner og ca. 1/2 dl. vand pr. kuvert. Krydr med salt og godt med friskkværnet sort peber.

Læg låg på gryden og lad det hele simre ved lavt blus 5-7 min.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker og krydr med lidt salt og friskkværnet sort peber.

Sæt en stor pande over ved høj varme og tilsæt lidt olie. Steg fisken ca. 3-4 min. på den ene side og derefter ca. 30 sek. på den anden. Fisken er færdig når den er mælkehvid i kødet.

hjertesalatChipotle (røget chili)Grønne Nocellara oliven, uden sten
25 min.
Færdiggør cassoulet

Vend oliven og salatblade løst sammen med cassouletten og smag til en sidste gang med den røgede chili og evt. salt.

30 min.
Anretning

Anret cassouletten i en dyb tallerken med fisk ovenpå.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?