
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern, og kog dem helt møre i en gryde med vand, der dækker. Ingen salt!
Fjern de yderste blade på savoykålen, hvis de er grove eller misfarvede, og kassér dem.
Skyl kålen grundigt i koldt vand, del den i kvarte, og skær den faste stok væk. Skær derefter kålen i brede strimler.
Kom kålen i en gryde med en sjat vand i bunden og et godt nip salt. Læg låg på, og damp kålen ved middel varme i 4-5 min., til den er mør, men stadig har lidt bid.
Hæld vandet fra, og vend den varme kål med en generøs klat smør. Krydr med friskkværnet peber og evt. lidt ekstra salt - gerne god flagesalt.
Hak skalotteløg super fint med en skarp kniv.
Skær fisken ud i kuvertstykker.
Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie.
Steg fisken ca. 3-4 min. på den ene side og max. 30 sek. på den anden side. Fisken er færdig, når den er mælkehvid i kødet. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på hver side.
Hæld vandet fra kartoflerne, men behold en bundskjuler i gryden.
Mos kartoflerne med et piskeri, og tilsæt ca. 1 spsk. olivenolie pr. kuvert, yoghurten, estragon, hakket skalotteløg, godt med fintrevet citronskal, lidt salt og et godt skud friskkværnet sort peber (gem lidt løg og estragon til pynt).
Vend det hele løst sammen, uden at røre yoghurten helt ud i mosen, og smag til en sidste gang.
Anret mosen på en tallerken med fisken ovenpå og savoykål på siden. Drys med det sidste løg og estragon.
Kommentarer og forslag til opskriften