0
Stegt lyssej med cremet kartoffelmos, dampet savoykål og estragon

Stegt lyssej med cremet kartoffelmos, dampet savoykål og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern, og kog dem helt møre i en gryde med vand, der dækker. Ingen salt!

savoykål
5 min.
Damp savoykål

Fjern de yderste blade på savoykålen, hvis de er grove eller misfarvede, og kassér dem.

Skyl kålen grundigt i koldt vand, del den i kvarte, og skær den faste stok væk. Skær derefter kålen i brede strimler.

Kom kålen i en gryde med en sjat vand i bunden og et godt nip salt. Læg låg på, og damp kålen ved middel varme i 4-5 min., til den er mør, men stadig har lidt bid.

Hæld vandet fra, og vend den varme kål med en generøs klat smør. Krydr med friskkværnet peber og evt. lidt ekstra salt - gerne god flagesalt.

skalotteløg
10 min.
Forbered løg

Hak skalotteløg super fint med en skarp kniv.

lyssejfilet med skind
15 min.
Steg fisken

Skær fisken ud i kuvertstykker.

Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie.

Steg fisken ca. 3-4 min. på den ene side og max. 30 sek. på den anden side. Fisken er færdig, når den er mælkehvid i kødet. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på hver side.

yoghurt 3,5 %citronskalotteløg
20 min.
Lav mosen

Hæld vandet fra kartoflerne, men behold en bundskjuler i gryden.

Mos kartoflerne med et piskeri, og tilsæt ca. 1 spsk. olivenolie pr. kuvert, yoghurten, estragon, hakket skalotteløg, godt med fintrevet citronskal, lidt salt og et godt skud friskkværnet sort peber (gem lidt løg og estragon til pynt).

Vend det hele løst sammen, uden at røre yoghurten helt ud i mosen, og smag til en sidste gang.

25 min.
Anretning

Anret mosen på en tallerken med fisken ovenpå og savoykål på siden. Drys med det sidste løg og estragon.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
611 kcal
Fedt:
30,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
41,6 g
heraf sukkerarter:
12,2 g
Kostfibre:
7,8 g
Protein:
37,5 g