Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl selleriet - gerne med en kartoffelskræller, så du undgår alt for meget spild, og skær herefter selleriet i store tern på ca. 2x2 cm.
Varm en stor gryde op, og sautér ternene i ca. 5-6 min., til de har taget en smule farve, og er blevet møre.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Snit bladselleri i tynde skiver og pære i små tern. Er der blade på bladsellerien, så tag dem endelig med.
Hak nødderne groft med en kniv, og bland det hele i en skål.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og krydr med salt og peber.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på den ene side, vend den, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Bemærk- hvis der er skind på fisken, skal du altid stege fisken på skindsiden først.
Vend selleriternene sammen med creme fraiche, og anret dem på en tallerken med fisken ved siden af.
Kom pære, nødder og bladselleri rundt på tallerkenen.
Kundekommentarer ()