0
Stegt lyssej med cremet knoldselleri, pære og bladselleri

Stegt lyssej med cremet knoldselleri, pære og bladselleri

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

knoldselleri
1 min.
Selleri

Skræl selleriet - gerne med en kartoffelskræller, så du undgår alt for meget spild, og skær herefter selleriet i store tern på ca. 2x2 cm.

Varm en stor gryde op, og sautér ternene i ca. 5-6 min., til de har taget en smule farve, og er blevet møre.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

pærebladsellerihasselnøddekerner
5 min.
Grønt

Snit bladselleri i tynde skiver og pære i små tern. Er der blade på bladsellerien, så tag dem endelig med.

Hak nødderne groft med en kniv, og bland det hele i en skål.

lyssejfilet uden skind
20 min.
Lyssej

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på den ene side, vend den, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Bemærk- hvis der er skind på fisken, skal du altid stege fisken på skindsiden først.

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Vend selleriternene sammen med creme fraiche, og anret dem på en tallerken med fisken ved siden af.

Kom pære, nødder og bladselleri rundt på tallerkenen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
607 kcal
Fedt:
38,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,4 g
Kulhydrat:
29,9 g
heraf sukkerarter:
11,1 g
Kostfibre:
8 g
Protein:
31,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?