0
Stegt lyssej med cremet knoldselleri, pære og bladselleri

Stegt lyssej med cremet knoldselleri, pære og bladselleri

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleri test
1 min.
Selleri

Skræl selleriet - gerne med en kartoffelskræller, så du undgår alt for meget spild. Skær herefter selleriet i store tern på ca. 2x2 cm.

Varm en stor gryde op og sautér ternene til de har taget en smule farve og er blevet møre - ca. 5-6 min.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

pærebladsellerihasselnøddekerner
5 min.
Grønt

Skyl bladselleri og pære. Snit bladselleri i tynde skiver og pæren i små tern. Er der blade på bladsellerien, så tag dem endelig med.

Hak nødderne groft med en kniv.

Bland det hele i en skål.

lyssejfilet uden skind
20 min.
Lyssej

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

Bemærk- hvis der er skind på fisken skal du altid stege fisken på skindsiden først.

30 min.
Anretning

Vend selleriternene sammen med creme fraichen. Anret dem på en tallerken med fisken ved siden af. Kom pære, nødder og bladselleri rundt på tallerken.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?