0
Stegt lyssej med sorghum, dildolie og stegt broccoli
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porresorghum
1 min.
Sorghum

Start med at fjerne top og rod på porren. Snit den i tynde skiver med en kniv, og skyl skiverne grundigt. Find en mellemstor gryde frem, og tilsæt en smule olie.

Sautér porrerne et par minutter ved mellem varme. Tilsæt herefter sorghum, og dæk med rigeligt vand og lidt salt. Lad sorghum og porrer koge under låg i ca. 15 min., til begge dele er møre.

broccoli
5 min.
Broccoli

Skyl broccoli, og skær den ud i lange buketter. Steg dem på en mellemvarm pande i en smule olie i ca. 3-4 min., til de har taget godt med farve og er møre med bid. Kom dem op i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen til fisken.

dild
15 min.
Dildolie

Skyl dilden. Find en beholder, måske en stor kop eller glas som lige nøjagtigt er stor nok til, at hovedet på din stavblender kan gå der ned i. Kom dild, både stilke og blade, og rigeligt med neutral olie og en smule salt ned i beholderen. Blend dilden og olien i mindst et par minutter, til du får en helt lind olie.

lyssejfilet med skind
20 min.
Lyssej

Del fisken i kuvertstykker, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 minutter på begge sider. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige, når du vender fisken.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Hæld overskydende vand fra sorghum, og smag dem til med lidt salt og et par dråber olivenolie. Anret dem i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Kom broccoli på siden med dildolie ud over, og en god klat yoghurt på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?