Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Fjern top og rod på porren, snit den i tynde skiver med en kniv, og skyl skiverne grundigt.
Find en mellemstor gryde frem, og tilsæt en smule neutral olie. Sautér porrerne et par minutter ved mellem varme. Tilsæt herefter linserne, og dæk med rigeligt vand og lidt salt.
Lad linser og porrer koge under låg i ca. 15 min., til begge dele er møre.
Skyl broccoli, og skær den ud i lange buketter. Steg dem på en mellemvarm pande i en smule olie i ca. 3-4 min., til de har taget godt med farve, og er møre med bid.
Kom broccolibuketterne op i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen til fisken.
Find en beholder, måske en stor kop eller glas, som lige nøjagtigt er stor nok til, at hovedet på din stavblender kan gå der ned i.
Kom dild, både stilke og blade, rigeligt med neutral olie og en smule salt ned i beholderen.
Blend dilden og olien i mindst et par minutter, til du får en helt lind olie.
Del fisken i kuvertstykker, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen.
Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på skindsiden. Vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige, når du vender fisken.
Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 minutter på begge sider.
Hæld overskydende vand fra linserne, og smag dem til med lidt salt og et par dråber olivenolie.
Anret dem i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå.
Kom broccoli på siden med dildolie ud over, og en god klat yoghurt på siden.
Kundekommentarer ()