Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Snit porren i tynde skiver med en kniv (fjern top og rod), og skyl skiverne grundigt.
Find en mellemstor gryde frem, og tilsæt en smule neutral olie.
Sautér porrerne et par minutter ved mellem varme, tilsæt linserne, og dæk med rigeligt vand og lidt salt.
Lad linser og porrer koge under låg i ca. 15 min., til begge dele er møre.
Skær broccoli ud i lange buketter, og steg dem på en mellemvarm pande i en smule olie i ca. 3-4 min., til de har taget godt med farve, og er møre med bid.
Kom broccolibuketterne op i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen til fisken.
Find en beholder, måske en stor kop eller et glas, som lige nøjagtig er stor nok til, at hovedet på din stavblender kan gå der ned i.
Kom dild, både stilke og blade, rigeligt med neutral olie og en smule salt ned i beholderen.
Blend dilden og olien i mindst et par minutter, til du får en helt lind olie.
Del fisken i kuvertstykker, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sek. af stegningen.
Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige, når du vender fisken.
Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 min. på begge sider.
Hæld overskydende vand fra linser og porrer, og smag dem til med lidt salt og et par dråber olivenolie.
Anret dem i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå.
Kom broccoli på siden med dildolie ud over, og en god klat yoghurt på siden.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften