0
Stegt lyssej med hvidløg, gnocchi, majs, løg og salvie

Stegt lyssej med hvidløg, gnocchi, majs, løg og salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gnocchihvidløgmajssalviezittauerløgparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Gnocchi, majs, løg og salvie

Kom de rå gnocchi og hele upillede hvidløg (gem 1-2 fed til at hakke) på en varm pande med et par skefulde olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 5-6 minutter, til de er gyldne og lækre og hvidløgene er møre. Kom en generøs klump smør sammen med afdryppede majs, det sidste hvidløg og løg der er finthakket, på panden sammen med gnocchi’erne. Steg med et par minutter. Pluk salvie, og hak bladene fint (gem lidt til pynt), kom dem ved, og steg med i 30 sekunder. Krydr med salt og peber og riv halvdelen af parmesanen og vend i.

lyssejfilet med skind
20 min.
Fisk:
Soigner fisken, og fjern evt. de sidste skæl, hvis der sidder nogen tilbage. Dette gøres nemt ved at skrabe skindet med en kniv fra halen i retning mod hovedet (fra den smalle mod den tykke ende). Lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Har du flere hvidløgsfed tilbage, kan du lægge pillede hvidløgsfed på panden, og lade dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.
mesclun, mix salater
25 min.
Salat:

Vend salaten med lidt god vineddike og olivenolie. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning:

Server som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?