0
Ovnbagt lyssej/hvilling med ovnbagte persillerødder & dukkah samt yoghurt & tahin dressing

Ovnbagt lyssej/hvilling med ovnbagte persillerødder & dukkah samt yoghurt & tahin dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.

dukkahhvidløgbagekartoflerpersillerødder
1 min.
Bagte rodfrugter og hvidløg:

Tænd ovnen på 225 grader. Skræl bagekartofler og persillerødder, og skær dem i stave. Del hvidløget i hele upillede fed. Kom rodfrugter og de hele hvidløgsfed i en skål. Vend dem med en generøs portion olivenolie (2-3 spsk pr. person), lidt salt samt halvdelen af dukkah'en. Kom det hele i et ildfast fad eller på en bradepande beklædt med bagepapir. Pas på, rodfrugterne ikke ligger i lag, og bag dem i den forvarmede ovn i 20-25 minutter, til de er møre og gyldne. Vend evt. rundt et par gange undervejs.

yoghurt 3,5 %tahincitron
5 min.
Yoghurt & tahin dressing:

Rør yoghurt og tahin sammen med citronsaft og lidt skal. Smag til med salt og peber. 

dukkahlyssejfilet med skind
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og læg stykkerne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i den 225 grader forvarmede ovn, og skru ned på 140. Bag fisken i i 6-8 min. Pil forsigtigt skindet af fisken, lige før du serverer. Drys med lidt god flagesalt og det sidste dukkah.

bredbladet persille
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel tahin-yoghurtdressingen omkring, og drys med masser af grofthakket persille.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?