0
Stegt torsk på cremede bønner med fennikel og estragon

Stegt torsk på cremede bønner med fennikel og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

hvidløgFennikelsavoykål
1 min.
Grønt

Skær fennikel og kål i strimler. 

Pil hvidløg, og snit det i tynde skiver.

hvide bønnercitronhvidløgFennikeltørret estragonsavoykål
10 min.
Cremede bønner

Sæt en stor gryde eller højkantet pande over ved mellemhøj varme. Tilsæt en generøs mængde olivenolie, og sautér hvidløgene i 1-2 min., uden at de tager farve.

Tilsæt så kålen, og lad den sautere i 3-4 min., til den falder en smule sammen.

Dræn bønnerne, og tilsæt dem sammen med stykker af fennikel og tørret estragon. Lun igennem et par minutter, og smag til med masser af fintrevet citronskal, lidt olivenolie samt salt og peber.

torskefilet uden skind
20 min.
Fisk

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

Sæt en pande med olie over ved højeste blus, og steg fisken i 3-4 min. på den ene side og 30 sek. på den anden. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3 min. på begge sider.

creme fraiche 38%
30 min.
Anretning

Anret bønner, kål og fennikel i en dyb tallerken med fisken ovenpå.

Kom evt. lidt citronsaft over fisken, og slut af med at komme en god klat creme fraiche på tallerkenen.

NB. Billedet viser retten med ærter, og der er brugt lidt radiser og mynte til pynt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1004 kcal
Fedt:
76,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
19,4 g
Kulhydrat:
33,3 g
heraf sukkerarter:
3,4 g
Kostfibre:
5,2 g
Protein:
40,9 g