0
Stegt kuller på knoldselleri med agurk, ricotta og basilikum

Stegt kuller på knoldselleri med agurk, ricotta og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleri test
1 min.
Knoldselleri

Start med at skrælle selleriet med en kartoffelskræller. Skær det ud i grove tern på ca. 2x2 cm.

Find en stor tykbundet gryde, tilsæt et par spsk god olivenolie og lad ternene sautere til de er møre - ca. 5-6 min. De må gerne tage lidt farve men ikke blive alt for mørke.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du evt stege ternene ad to omgange.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

agurkbasilikumlimebladselleri
10 min.
Agurk

Vask agurk og bladselleri, flæk agurken på langs og skrab kernehuset ud med en ske. Skær agurken og bladselleri i tynde skiver og kom dem op i en skål. 

Tilsæt saft og fintrevet skal af lime. Pluk basilikum ud i grove stykker og vend dem ned i skålen.

 

kullerfilet uden skind
20 min.
Kuller

Skær fisken ud i kuvertstykker, dup dem tørre med et stykke papir og krydr med salt og friskkværnet peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden på den side , hvor skindet har siddet. Giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på den side, hvor skindet har siddet og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.

25 min.
Anretning

Anret selleriternene på en tallerken med fisken ovenpå. Kom agurkesalaten på siden og læg tilsidst en god skefuld ricotta ved siden af. Husk at krydre ricottaen med lidt friskkværnet peber.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?