Skyl rødbederne grundigt og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand ca. 10-15 min. Kom de møre rødbeder i et dørslag eller sigte og giv dem et kuldechok med iskoldt vand i 1 minut. Gnub derefter forsigtigt skindet af med hænderne. Pas på de farver voldsomt - brug evt. gummihandsker!
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn den godt, og rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det godt og vel dækker quinoaen og kog i 10 min. under låg ved svag varme. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt og lad quinoaen afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Skær top og bund af de kogte og afskindede rødbeder, skær dem derefter i tern. Vend rødbederne med hytteost, sennep, kogt quinoa, fintsnittede rødløg, plukket og hakket persille (gem lidt persille til pynt) samt generøse mængder af din bedste olivenolie. Smag til med salt, peber samt citronskal og saft.
Som vist! Læg 2 pølser på hver tallerken og drys det sidste persille og lidt revet citronskal over salaten.
Kundekommentarer ()