Tag kødet ud af køleskabet, så den ikke er kold, når den skal tilberedes.
Skræl og vask kartoflerne, skær dem i grove chunks og kog dem møre i rigeligt, letsaltet vand.
Når kartoflerne er møre, hælder du vandet væk, tilsætter et godt skud olivenolie, moser kartoflerne groft med et piskeris og smager til med salt og masser af friskkværnet peber.
Skær top og bund af porrerne, skær dem i ca. 5 cm lange stykker og vask dem grundigt.
Kom porrerne ned i en stor, bred gryde, så så mange porrer som muligt ligger på bunden. Tilsæt vand, så porrerne er halv dækket. Kom et godt skud salt og lidt friskkværnet peber ned til porrerne. Kog porrerne under låg i ca. 15-20 min, til de er helt møre og slipper en lille kniv.
Rist valnødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve og dufter dejligt.
Brug samme pande til kødet. Varm den godt op og tilsæt en smule olie.
Dup kødet tørt med et stykke køkkenrulle, krydr med salt og friskkværnet peber og brun det godt af på panden. Skru ned på middelvarme og steg ca. 3-4 min på begge sider, til kødet er medium tilberedt. Foretrækker du kødet gennemstegt, skal det have 3-4 min yderligere.
Lad kødet trække nogle minutter, inden du skærer det i skiver.
Lige inden serveringen vender du yoghurten ned i mosen. Pas på ikke at røre den helt ud - efterlad gerne "lommer" af yoghurt.
Hæld vandet fra porrerne, tilsæt et godt skud friskkværnet peber, lidt olivenolie og masser af fintrevet citronskal og vend dem forsigtigt rundt nede i gryden.
Anret mosen på en tallerken med kødet ovenpå i skiver.
Kom porrerne ved siden af og slut af med at drysse valnødder ud over.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()