0
Stegt mørbrad med kogte porrer og kartoffelmos med yoghurt

Stegt mørbrad med kogte porrer og kartoffelmos med yoghurt

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerFilet a la mørbrad, frilandsgris
1 min.
Kartofler

Tag kødet ud af køleskabet, så den ikke er kold, når den skal tilberedes.

Skræl og vask kartoflerne, skær dem i grove chunks og kog dem møre i rigeligt, letsaltet vand.

Når kartoflerne er møre, hælder du vandet væk, tilsætter et godt skud olivenolie, moser kartoflerne groft med et piskeris, og smager til med salt og masser af friskkværnet peber.

porrer
5 min.
Porrer

Skær top og bund af porrerne, skær dem i ca. 5 cm lange stykker, og vask dem grundigt.

Kom porrerne ned i en stor, bred gryde, og sørg for, at så mange porrer som muligt ligger på bunden.

Tilsæt vand, så porrerne er halv dækket. Kom et godt skud salt og lidt friskkværnet peber ned til porrerne, og kog dem under låg i ca. 15-20 min, til de er helt møre, og slipper en lille kniv.

valnøddekerner
15 min.
Valnødder

Rist valnødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve, og dufter dejligt.

Filet a la mørbrad, frilandsgris
20 min.
Mørbrad

Brug samme pande igen til kødet. Varm den godt op, og tilsæt en smule olie.

Dup kødet tørt med et stykke køkkenrulle, krydr med salt og friskkværnet peber, og brun det godt af på panden.

Skru ned på middelvarme, og steg ca. 3-4 min på begge sider, til kødet er medium tilberedt. Foretrækker du kødet gennemstegt, skal det have 3-4 min yderligere.

Lad kødet trække nogle minutter, inden du skærer det i skiver.

græsk yoghurt, 10%citron
25 min.
Kartoffelmos

Lige inden servering vender du yoghurt ned i mosen. Pas på ikke at røre den helt ud - efterlad gerne "lommer" af yoghurt. 

Hæld vandet fra porrerne, tilsæt et godt skud friskkværnet peber, lidt olivenolie og masser af fintrevet citronskal, og vend forsigtigt porrerne rundt nede i gryden.

valnøddekerner
30 min.
Anretning

Anret mosen på en tallerken med skiveskåret kød ovenpå.

Kom porrerne ved siden af, og slut af med at drysse valnødder ud over.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1251 kcal
Fedt:
69,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
12,5 g
Kulhydrat:
104 g
heraf sukkerarter:
17,7 g
Kostfibre:
15,3 g
Protein:
46,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?