0
Stegt filet af gris med linser, glaskål og stegte æbler

Stegt filet af gris med linser, glaskål og stegte æbler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser fra Puysvinefilet
1 min.
Linser

Start med at sætte linserne over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad dem koge i ca. 15. min., til de er møre.

Tag fileten ud af køleskabet, så den ikke er kold, når du skal stege den.

glaskålrødt æbledildhjertesalat
5 min.
Grønt

Skræl glaskål, og skær det i små tern.

Skyl æblet, og skær det i lignende tern.

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt. Halver de største.

Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.

svinefiletdildrødt æblehjertesalat
15 min.
Filet

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Skær fileten ud i kuvertstykker, og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber.

Brun kødet på alle sider, skru så en smule ned for panden, og steg kødet stille og roligt i ca. 10 min. mens du vender det engang imellem.

Når kødet er stegt, tager du det af panden, og tilsætter æblerne til panden. Lad dem stege et minut eller to, blot så de bliver varmet lidt igennem. Kom æblerne op i en skål sammen med salatblade og hakkede dildstilke og dildblade. 

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Dræn linserne for vand, og vend glaskålen ned i. Smag til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Anret linserne på en tallerken med skiver af filet ovenpå og salaten på siden. Slut af med en god klat yoghurt til.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?