0
Stegt mørksej i tikka curry med søde kartofler og rosenkål

Stegt mørksej i tikka curry med søde kartofler og rosenkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rosenkållimesøde kartoflerkoriander
1 min.
Grønt

Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette tern.

Pluk korianderen ud i blade, og snit stilkene fint.

Fjern de 2-3 yderste blade på rosenkålene, og pluk resten af kålene ud i blade. Snit dem alternativt fint med en kniv, hvis det skal gå lidt stærkere.

Kom rosenkålene op i en skål sammen med korianderstilke, og riv limeskal fint ned i. Tilsæt et godt skud limesaft, men gem lidt til senere. Vend rundt, og lad kålene trække til servering.

søde kartoflerkikærterkokosmælktikka curry paste
15 min.
Curry

Find en stor gryde frem, og sæt den over ved mellem varme med et skud olivenolie. Steg de søde kartofler 2-3 min., tilsæt så currypasten, og lad den stege med et minuts tid. 

Kom de drænede kikærter op i gryden sammen med kokosmælken, og lad det hele simre under låg i ca. 5-7 min., til kartoflerne er møre.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Fisk

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt en smule olie.

Del fisken i kuvertstykker, krydr grundigt med salt og friskkværnet peber, og steg dem 3-4 min. på den ene side, til kødet næsten er gennemstegt, og derefter ca. 30 sekunder på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

koriander
30 min.
Anretning

Smag curryen til med limesaft og lidt soya, hvis du har.

Anret curryen i dybe tallerkener med den stegte fisk ovenpå, og rosenkålene på siden. Slut af med at drysse korianderblade over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1312 kcal
Fedt:
89,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
42,3 g
Kulhydrat:
70,9 g
heraf sukkerarter:
19,7 g
Kostfibre:
21,2 g
Protein:
49,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?