Basmatiris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene ,og der skrues ned,så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel og server straks.
Kål: Skyl og tør kålet. Del det i kvarte. Varm neutral olie i en wok, tilsæt kål og rist det hurtigt på skærefladen ved høj varme. Tilsæt tern af rød peber og både af rødløg. Tilsæt rød karry og finthakket hvidløg. Vend rundt og rist et par minutter. Tilsæt kokosmælk og 1-2 spsk. sukker, og kog i ca. 2 minutter. Smag saucen til med fishsauce og limesaft.
Fisk: Krydr fisken med salt og peber. Steg i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når den er sprød og gylden, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Server straks.
Anretning: Som vist på billedet og pres lidt limesaft over retten ved bordet.
Kundekommentarer ()