0
Stegt mørksej med bagte jordskokker, hummus og persille

Stegt mørksej med bagte jordskokker, hummus og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerharissa
1 min.
Jordskokker

Start med at tænde ovnen på 230 grader varmluft. Skrub jordskokkerne grundigt og fjern evt. urenheder med en kniv. Vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber. 

Spred jordskokkerne ud på en bageplade og bag dem til de har taget godt med farve - ca. 20-25 min. Når de er færdige vendes de med harissaen i en skål. Bemærk, at du selv kan styre mængden af harissa.

gulerødderbredbladet persillecitron
10 min.
Grønt

Skrub gulerødderne og skær dem ud i tynde strimler. Skyl persillen og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.

Bland gulerødder, persillestilke, persilleblade og lidt citronsaft (gem lidt til hummus) i en skål.

kikærter i vandbredbladet persillecitron
15 min.
Hummus

Dræn vandet fra kikærterne, men smid ikke vandet ud.

Blend kikærterne til en lind hummus, og smag den til med sesamolie, salt, friskkværnet peber, et godt skud olivenolie og citronsaft.

Bemærk- du kan justere konsistensen af hummusen med noget af vandet fra kikærterne.

mørksejfilet uden skind
25 min.
Fisk

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Skær den ud i kuvertstykker. Varm en stor pande op ved højeste varme og tilsæt lidt olie. Steg fisken på den ene side i ca. 3-4 min. og derefter ca. 30 sekunder på den anden side. Krydr med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret hummusen i bunden af en dyb tallerken med fisk, jordskokker og gulerodssalat på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?