Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl rødbederne og skrub kartoflerne. Del dem i mundrette både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag kartofler og rødbeder på en bradepande i ca. 25 min., til de har taget lidt farve og er møre.
Et par minutter inden kartofler og beder er færdige, drysser du sesamfrøene over, og lader dem bage med til sidst.
Skær æblerne i små tern, og vend dem og rucola sammen i en skål med lidt fintrevet citronskal, lidt citronsaft og et par dråber olivenolie. Ingen salt.
Lad det trække til servering.
Del fisken i kuvertstykker, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber, og steg dem på en pande ved høj varme i en smule olie.
Steg først ca. 3-4 min. på den ene side, til kødet begynder at blive mælkehvidt, og derefter 30 sek. på den anden.
Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Smør en god klat ricotta ud på en tallerken, og krydr den lidt med friskkværnet peber og et par dråber olivenolie.
Anret fisk, bagte grøntsager og rucolasalat ovenpå.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.
Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia
Kundekommentarer ()