0
Stegt mørksej med bagte tomater, kapers og kartofler
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Tomater

Start med at tænde ovnen på 220 grader, og tænd også for grillen i ovnen.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem ud på en bageplade med bagepapir på. Krydr med salt, friskkværnet peber og lidt olivenolie.

Bag tomaterne i ovnen, til de har smidt væsken og taget en smule farve. Hold godt øje, det kan tage mellem 10 og 20 min.

Bemærk, at hvis du laver mad til en enkelt kuvert, kan du med fordel spare ovnen, og stege skiverne stille og roligt på en pande i lidt olivenolie.

små kartofler
5 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min., til de er møre. Hvis nogle af kartoflerne er større end en golfbold, kan du med fordel halvere dem.

hvidløgbladbederkapers
10 min.
Bladbeder

Skyl bladbederne, og rib bladene af stilkene. Pluk bladene ud i grove stykker, og snit stilkene fint med en kniv.

Pil hvidløgene, og snit dem i tynde skiver. Hak kapersene groft med en kniv. Varm en stor pande godt op, tilsæt lidt olivenolie, og steg først stilkene ca. 2 min. Kom så blade, kapers og hvidløg oveni, og lad det varme med et minut eller to, mens du vender rundt i panden, blot til bladene er faldet en smule sammen.

Smag til med salt og friskkværnet peber, og kom det hele op i en skål.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Fisk

Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og sæt den over på højeste blus.

Del fisken i kuvertstykker, krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber, og steg dem på panden i en smule olie. Steg i 3-4 min. på den ene side, og omkring 30 sekunder på den anden. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege i ca. 3 min. på hver side.

25 min.
Kartofler

Imens fisken steger, kan du hælde vandet fra kartoflerne. Kom dem op i skålen sammen med bladbederne, og vend godt rundt. 

Tilsæt godt med fintrevet citronskal, lidt citronsaft og et par dråber olivenolie, og smag til en sidste gang.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Anret kartoffelsalaten på en tallerken med fisken ovenpå. Kom skiver af tomat ovenpå fisken og en god klat yoghurt på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?