Kom mandlerne i et ildfast fad. Drys dem med lidt fint salt, dryp med god olivenolie og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.
Skyl basilikum og pluk bladene af stilkene - hak dem fint. Pil og finhak hvidløg. Skyl grapefrugten, riv lidt skal af og pres derefter saften fra. Fjern de yderste blade på kålen og del den derefter i kvarte, som skylles grundigt - skær kålen i mundrette stykker uden stokken.
Steg de rå gnocchi på en varm pande i halvt smør og olivenolie sammen med finthakket hvidløg. Lad dem stege ved semi-hård varme 3-4 min, til de er gyldne og lækre. Kom kålen på panden med gnocchi’erne, og steg videre i et par minutter sammen med halvdelen af de grofthakkede mandler. Riv nu 2/3 af parmesanen i og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber.
Del fisken i portionsstykker, vend den i lidt hvede eller rugmel (se video ovenover) og steg på en varm pande i halvt olie halvt smør. Steg, til fisken er godt brun, før du vender første gang. Kom 1/2 spsk. sukker pr. person på panden og lad det karamellisere let - kom nu grapesaft og skal på og lad det koge ind til en tyk masse. Tilsæt den hakkede basilikum og 2-3 klumper kold smør (10-25 g pr. person, alt efter temperament) og sluk for varmen, mens du rører smørret ud i saucen. (nu må den ikke koge mere!)
Som vist på billedet. Drys med de sidste hakkede ristede mandler og riv det sidste parmesan over gnocchi og kål.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()