0
Stegt mørksej med dukkahstegte østershatte, nye løg og spinat

Stegt mørksej med dukkahstegte østershatte, nye løg og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt godt salt. Drys med hakket persille, lige før du serverer dem.

Svampe, løg og spinat: Rens svampene grundigt, skær eller riv dem i 3-4 mm tykke lameller. Rist dem af på en pande i lidt neutral olie og smør, og krydr med salt og peber samt finthakket hvidløg. Når svampe og hvidløg er gyldne, tilsættes løg, der er skåret i både (gem toppene til senere), som ristes med 2-3 minutter. Tilsæt lige før servering skyllet og tørret spinat, og vend rundt. Smag til med dukkah (gem ca. 1/3 til fisken), og vend fintsnittede løgtoppe i.

Fisk: Krydr fisken med salt og peber. Steg i olie/smør på en pande. Drys fisken med resten af dukkahen, og steg ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når den er sprød og gylden, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Server straks.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?