0
Stegt mørksej med dukkahstegte østershatte, nye løg og spinat

Stegt mørksej med dukkahstegte østershatte, nye løg og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Hasselnødder, Sesam

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt godt salt. Drys med hakket persille, lige før du serverer dem.

Svampe, løg og spinat: Rens svampene grundigt, skær eller riv dem i 3-4 mm tykke lameller. Rist dem af på en pande i lidt neutral olie og smør, og krydr med salt og peber samt finthakket hvidløg. Når svampe og hvidløg er gyldne, tilsættes løg, der er skåret i både (gem toppene til senere), som ristes med 2-3 minutter. Tilsæt lige før servering skyllet og tørret spinat, og vend rundt. Smag til med dukkah (gem ca. 1/3 til fisken), og vend fintsnittede løgtoppe i.

Fisk: Krydr fisken med salt og peber. Steg i olie/smør på en pande. Drys fisken med resten af dukkahen, og steg ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når den er sprød og gylden, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Server straks.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?