0
Bagt mørksej med fregola sarda, spinat og hvidløg
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Fregola sarda
1 min.
Fregola

Sæt en stor gryde vand over med et godt skud salt. Når vandet bulderkoger, tilbereder du fregolaen efter anvisning på posen.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4 min.
Grønt

Skyl squash og spinat. Fjern de groveste stilke på spinaten, og skær squashen i tern.

Pil hvidløget, og snit det fint.

mørksejfilet uden skind
10 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, gnid dem let med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 min.

citron
15 min.
Grønt

Varm en stor pande op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg først squashtern og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt så spinat til panden, og lad den falde en smule sammen. Træk panden fra varmen, og krydr med salt, friskkværnet sort peber og godt med fintrevet citronskræl.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege grøntsagerne over to omgange.

parmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Anretning

Vend den drænede pasta med et par dråber olivenolie, og anret den på en tallerken med fisk og grønt ovenpå. Slut af med at rive osten fint over spinat og squash.

Velbekomme!

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?