Sæt en stor gryde vand over med et godt skud salt. Når vandet bulderkoger, tilbereder du fregolaen efter anvisning på posen.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skyl squash og spinat. Fjern de groveste stilke på spinaten, og skær squashen i tern.
Pil hvidløget, og snit det fint.
Del fisken i kuvertstykker, gnid dem let med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 min.
Varm en stor pande op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg først squashtern og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt så spinat til panden, og lad den falde en smule sammen. Træk panden fra varmen, og krydr med salt, friskkværnet sort peber og godt med fintrevet citronskræl.
Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege grøntsagerne over to omgange.
Vend den drænede pasta med et par dråber olivenolie, og anret den på en tallerken med fisk og grønt ovenpå. Slut af med at rive osten fint over spinat og squash.
Velbekomme!
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()