0
Bagt kuller med fregola sarda, puntarelle og pecorino
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fregola sarda
1 min.
Kog pastaen

Sæt en stor gryde vand over til pastaen - husk et godt skud salt. Når vandet koger, tilbereder du pastaen efter anvisning på posen.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

squashhvidløgpuntarelle di Galatina
4 min.
Ordn det grønne

Snit puntarelle i skiver på ca. 0,5 cm, og skær squashen i tern. Pil hvidløget, og snit det fint.

kullerfilet uden skind
10 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker. Gnid dem let med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 min., til de er møre og mælkehvide.

citronsquashpuntarelle di Galatinahvidløg
15 min.
Steg det grønne

Varm en stor pande op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg først squashtern og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt så puntarelle til panden, og lad den stege med 2-3 min. Træk panden fra varmen, og krydr med salt, friskkværnet sort peber og godt med fintrevet citronskal.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege grøntsagerne over to omgange.

pecorino romano
20 min.
Anretning

Vend den drænede fregola med et par dråber olivenolie, og anret den på en tallerken med fisk og grønt ovenpå. Slut af med at rive osten fint over puntarelle og squash.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Puntarelle di Galatina, der er en art cikoriesalat, er en af italienernes absolutte yndlingsgrøntsager. I Danmark er der i de senere år kommet fokus på de fem grundsmage, der supplerer hinanden til den kontrastfyldte og sublime velsmag. Men for de fleste er grundsmagenes kontraster nok stadig mere teori, end noget der sidder solidt på rygmarven. Specielt har mange det lidt svært med at få den bitre kontrast ind i hverdagskøkkenet. I Sydeuropa derimod – i Italien fx – er bitterstoffer essentielle. Ikke kun er det bitre en vigtig smagsnuance, bittert og syrligt er også perfekte følgesvende til det fede, uanset om det fede er af vegetabilsk eller animalsk art. Puntarelle di Galatina smager på en gang både let bittert og sødmefuldt – og helt fantastisk!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?