0
Stegt mørksej med frisk gurkemejerod, hoisin og kålsalat

Stegt mørksej med frisk gurkemejerod, hoisin og kålsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sesam: Kom sesamfrø i et ovnfast fad - og sæt dem i en 180 grader forvarmet ovn i 12-15 minutter, til de er godt gyldne til let mørke. Kom dem i en morter, og knus dem til en grov pasta med lidt salt.

Dressing: Skræl gurkemejeroden (pas på det farver voldsomt – brug evt. gummihandsker!) og kom den i morteren sammen med finthakket hvidløg og knus det hele til en homogen masse – rør knuste sesamfrø, hoisin sauce og limesaft i massen. (brug det halve af limen her)

Salat: Fjern de yderste blade af kålen og snit den fint på et mandolinjern. Skær julienne af gulerødder – brug igen mandolinjernet. Pluk koriander og skyl i koldt vand. Vend det hele sammen med dressingen lige inden servering.

Dej: Rør en dej med konsistens som tyk pandekagedej af hvedemel og vand – tilsæt evt. ¼ tsk bagepulver.

Fisk: Del fisken i portionsstykker og krydr med salt og peber. Vend fisken i hvedemel – drys det overskydende af og dyp den i dejen – kom den direkte på en varm pande tilsat rigeligt neutral olie – steg til den er gylden og sprød – vend og steg igen på den anden side – i alt ca. 5-6 minutter. Drys med lidt god salt på toppen.

Anretning: Som vist på billedet – server lime dertil som presses over fisken ved bordet!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?