0
Stegt mørksej med gnocchi, broccoli og pecorino romano

Stegt mørksej med gnocchi, broccoli og pecorino romano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Soigner fisken og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og fish rubben (brug ½ delen her). Vend fisken i hvedemel og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Brug et grydelåg eller en tallerken der akkurat er lige lidt mindre end panden til at lægge et semi-hårdt pres på fisken de første 30 sekunder du steger den. Dette modvirker at fisken trækker sig sammen og du dermed kan få sprødt og lækkert skind! Læg et par hele letknuste upillede fed hvidløg på panden og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Skyl 1-2 kviste timian(afhængig af smag) og pluk bladene af stilkene (gem bladene til gnocchien) Tilsæt de afplukkede timiankviste samt et par små klumper smør til panden og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

Gnocchi: Kog de rå gnocchi i rigeligt saltet vand med lidt olivenolie i 1 minut. Dræn vandet fra og lad dem dampe af i en sigte. Steg dem på en varm pande i halvt smør og halvt olivenolie sammen med det plukkede og hakkede timian og finthakket hvidløg. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter til de er gyldne og lækre. Riv broccoli på et mandolinjern i 2-3 mm tykke skiver (du kan godt rive det meste af stænglen med) og kom det på panden sammen med gnocchi’erne og steg videre i et minuts tid - riv nu halvdelen af peccorinoen i sammen med lidt af den gule skal fra citronen - og vend rundt. Smag til med salt og peber og servér.

Anreting: Som vist på billedet – evt. med lidt ekstra citronskal over

Mediterranean Fish Rub indeholder: Fennikelfrø, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløg, sort og rosa peber samt urteboullion.

Bonusinfo

Mediterranean fish rub indeholder:

Fennikel, koriander, citronskal, timian, hvidløg, sort og rosa peber samt urteboullion*.
Alle ingredienser er økologiske.

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?