0
Stegt mørksej med kartofler og sursød rosenkål

Stegt mørksej med kartofler og sursød rosenkål

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Jordnødder, Nødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub kartoflerne, skær dem i tern, og vend dem med lidt olivenolie og salt.

Bred kartoffelternene ud på en bageplade, og bag dem i ca. 20 min., til de er møre uden at have taget alt for meget farve.

rosenkålrød chiliingefærpeanutskorianderrødt æble
5 min.
Kål

Skyl rosenkålene, og fjern evt. grimme blade og det nederste af stokken.

Skær dem herefter i kvarte.

Snit chilien fint. Skræl/skrab ingefæren, og skær den i tynde strimler.

Kom ca. 2 spsk. lys eddike og 2 strøgne spsk. sukker pr. kuvert op i en lille kasserolle. Giv det et hurtigt opkog. og vend derefter chili og ingefær i.

Hak korianderen fint med en kniv - brug både stilke og blade.

Hak peanuts med en kniv.

Skær æblet i tynde stænger.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Fisk

Sæt en stor pande over ved højeste blus.

Steg rosenkålene hårdt og kort, så de tager godt med farve, men stadig har bid.

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt. Rengør panden fra før, sæt den over varmen igen, og steg fisken på panden i en smule olie. Først ca. 3-4 min. på den ene side, og derefter ca. 30 sek. på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Anret kartoflerne på en tallerken. Vend rosenkålene sammen med eddikeblanding, koriander, æblestænger og peanuts, og anret det ovenpå kartoflerne sammen med fisken.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?