0
Stegt mørksej med kikærter, gulerødder og rygeost
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærter i vandgulerødderras el hanout
1 min.
Gulerødder

Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Sæt en stor gryde eller pande over på mellem varme og tilsæt en smule olie. Rist ternene til de har taget en smule farve og er blevet møre - ca. 8-10 min. Dræn imellemtiden kikærterne for vand og tilsæt dem til gryden/panden når gulerodsternene mangler et par minutter. Lad dem varme med og krydr med krydderblandingen, salt og friskkværnet peber.

dildradiserFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
10 min.
Radiser

Skyl radiserne grundigt og halvér dem med en kniv.

Kom rygeosten op i en skål og tynd den en lille smule med lidt mælk eller vand. 

Skyl dilden og hak den fint med en kniv - både stilke og blade. Gem gerne lidt blade til anretning.

Vend rygeost, hakket dild og radiser sammen i en skål.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Mørksej

Del fisken i kuvertstykker og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og steg dem på en meget varm pande i en god mængde olie. Ca. 3-4 min på den ene side og max 30 sekunder på den anden.

dild
30 min.
Anretning

Anret gulerødder og kikærter i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Kom de cremede radiser ved siden af og slut af med plukket dild.

Velbekomme!

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?