0
Stegt mørksej med krydderbagt blomkål, kikærter og yoghurt

Stegt mørksej med krydderbagt blomkål, kikærter og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålras el hanout
1 min.
Bag blomkålen

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær blomkålen ud i 4 lige store dele, og gnid dem med lidt olie, salt og krydderblandingen. Bag blomkålen i ovnen i ca. 25 min., til den har taget godt med farve.

agurkgræsk yoghurt, 10%bredbladet persille
5 min.
Lav raitaen

Riv agurken på den grove side af et råkostjern. Knug vandet ud af den revne agurk med hænderne, og kom den op i en skål. Hak persillestilke og -blade fint, og bland det op i agurkerne sammen med yoghurten. Smag til med salt og et godt skud groftkværnet sort peber.

mørksejfilet uden skindkikærter i vand
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt. Varm en stor pande op ved højeste blus, og steg fisken i en smule olie i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden. Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt, og begynder at flage.

Tag herefter fisken af panden, tilsæt lidt ny olivenolie, og kom de drænede kikærter op i panden. Varm dem godt igennem i 2-3 min., og smag til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret kikærter og fisk på en tallerken med raita og bagt blomkål til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?