0
Stegt mørksej med krydrede bønner, tzatziki og tomater

Stegt mørksej med krydrede bønner, tzatziki og tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Lav tzatziki

Skær agurken i skiver eller lange strimler. Kom yoghurten op i en skål, og smag den til med fintrevet hvidløg, godt med frisk- og groftkværnet sort peber og et par dråber olivenolie. Vend yoghurten sammen med agurkerne.

cannellinibønnergræsk linsesuppe krydderirødløgcherry- eller blommetomater
5 min.
Tilbered bønner og grønt

Skær rødløgene i både, og halvér tomaterne. Dræn bønnerne for vand.

Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér løgene ca. 3-4 min., så de falder lidt fra hinanden, og mørner let. Kom krydderblanding og drænede bønner op i gryden, og varm det hele godt igennem i 2-3 min. Smag til med salt og friskkværnet peber.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie.

Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på den ene side i ca. 3-4 min og herefter ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Fisken er færdig, når den er mælkehvid i kødet. Krydr med lidt salt.

cherry- eller blommetomater
30 min.
Anretning

Lun gryden med bønner op igen, og vend tomaterne ned i. Anret på en tallerken med fisken ovenpå og tzatziki på siden.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?