0
Stegt kulmule med krydrede bønner, tzatziki og tomater

Stegt kulmule med krydrede bønner, tzatziki og tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Lav tzatziki

Skær agurken i skiver eller lange strimler.

Kom yoghurten op i en skål, og smag den til med fintrevet hvidløg, godt med frisk- og groftkværnet sort peber og et par dråber olivenolie.

Vend yoghurten sammen med agurkerne.

cannellinibønnergræsk linsesuppe krydderirødløgcherry- eller blommetomater
5 min.
Tilbered bønner og grønt

Skær rødløgene i både, halvér tomaterne, og dræn bønnerne for vand.

Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie.

Sautér løgene ca. 3-4 min., så de falder lidt fra hinanden, og mørner let.

Kom krydderblanding og drænede bønner op i gryden, og varm det hele godt igennem i 2-3 min. Smag til med salt og friskkværnet peber.

kulmulefilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie.

Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på den ene side i ca. 3-4 min. og herefter ca. 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Fisken er færdig, når den er mælkehvid i kødet. Krydr med lidt salt.

cherry- eller blommetomater
30 min.
Anretning

Lun gryden med bønner op igen, og vend tomaterne ned i.

Anret de krydrede bønner på en tallerken med fisken ovenpå og tzatziki på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
809 kcal
Fedt:
60,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,8 g
Kulhydrat:
25,4 g
heraf sukkerarter:
9,6 g
Kostfibre:
3,6 g
Protein:
37,3 g