0
Bagt mørksej med linsepure, blomkål og græskar
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

græskarblomkål
1 min.
Bag græskar og blomkål

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub græskarret grundigt, men du behøver ikke at skrælle. Skær det i grove både og vend dem med lidt salt og olivenolie. Skær blomkålet ud i store buketter og vend dem ligeledes med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen i en bradepande ca. 20-25 min. til de er møre og har taget lidt farve i kanterne.

mung daal / gule linserdaalkrydderiskalotteløg
5 min.
Lav linsepuré

Hak skalotteløget fint med en skarp kniv.

Varm en gryde op ved mellem varme og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter løgene til de er møre og har taget en lille smule farve i kanterne. Tilsæt krydderblanding og linser og rør rundt et par gange. Dæk med vand og lad det simre til linserne er helt møre. Tilsæt evt løbende lidt vand hvis nødvendigt. Smag til med salt.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, gnid stykkerne med lidt olivenolie og krydr med salt og groftkværnet peber. Bag i et ildfast fad i bunden af ovnen ca. 10-12 min. til fisken er mælkehvid.

løvstikke
20 min.
Hak løvstikke

Hak løvstikken groft med en kniv - både stilke og blade.

citron
30 min.
Anretning

Riv citronen fint over de bagte grøntsager når de kommer ud af ovnen.

Anret puré i bunden af en dyb tallerken med bagt grønt rundt og fisk i midten. Drys med løvstikke til sidst.

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?