0
Bagt mørksej med linsepure, blomkål og græskar
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

græskarblomkål
1 min.
Bag græskar og blomkål

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub græskarret grundigt, men du behøver ikke at skrælle. Skær det i grove både og vend dem med lidt salt og olivenolie. Skær blomkålet ud i store buketter og vend dem ligeledes med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen i en bradepande ca. 20-25 min. til de er møre og har taget lidt farve i kanterne.

mung daal / gule linserdaalkrydderiskalotteløg
5 min.
Lav linsepuré

Hak skalotteløget fint med en skarp kniv.

Varm en gryde op ved mellem varme og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter løgene til de er møre og har taget en lille smule farve i kanterne. Tilsæt krydderblanding og linser og rør rundt et par gange. Dæk med vand og lad det simre til linserne er helt møre. Tilsæt evt løbende lidt vand hvis nødvendigt. Smag til med salt.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, gnid stykkerne med lidt olivenolie og krydr med salt og groftkværnet peber. Bag i et ildfast fad i bunden af ovnen ca. 10-12 min. til fisken er mælkehvid.

løvstikke
20 min.
Hak løvstikke

Hak løvstikken groft med en kniv - både stilke og blade.

citron
30 min.
Anretning

Riv citronen fint over de bagte grøntsager når de kommer ud af ovnen.

Anret puré i bunden af en dyb tallerken med bagt grønt rundt og fisk i midten. Drys med løvstikke til sidst.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?