0
Stegt mørksej med sellerisalat og cremede bønner
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldsellerirosinersyrlige spiseæblergræskarkerner
1 min.
Selleri

Start med at skrælle selleriet, gerne med en kartoffelskræller, så du undgår spild.

Skær selleriet i tynde strimler, og kom dem op i en skål.

Skyl æblet, og skær det ligeledes i tynde strimler.

Rist græskarkernerne på en tør pande et par minutter.

Kom kerner, æbler og rosiner op til selleristrimlerne, og vend godt rundt. Tilsæt gerne et par dråber olivenolie.

sorte  bønnerhvidløg
10 min.
Bønner

Start med at snitte hvidløget fint. Sæt en kasserolle over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sautér hvidløget, uden at det tager farve, i et minut eller to.

Tilsæt så de drænede bønner, og varm godt igennem.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Mørksej

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Del den i kuvertstykker, og krydr dem grundigt med salt og peber.

Varm en stor pande op ved højeste varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg fisken ca. 3-4 min. på den ene side, og max 30 sekunder på den anden. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 min. på begge sider.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Lun bønnerne op igen, træk gryden fra varmen, og vend yoghurten ned i. Smag til med salt og peber, og anret bønnerne i bunden af en dyb tallerken.

Kom fisken ovenpå og sellerisalaten ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?