0
Stegt mørksej med vesterhavsost, grønne asparges, hvidløg og nye løg

Stegt mørksej med vesterhavsost, grønne asparges, hvidløg og nye løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i portionsstykker og skær en lomme ind i hvert stykke hvori der fyldes små stykker af vesterhavsost. Krydr fisken med salt og peber og paner den i, først; mel, derefter et sammenpisket æg og til sidst rasp! (har du ikke et æg så brug evt. lidt fløde eller mælk, eller en tyk blanding af mel og vand) Sørg for at trykke raspen godt fast i fisken. Steg fisken i 1/2 smør, 1/2 neutral olie. i 2-3 minutter på hver side til den er gylden og sprød.

Nye løg, hvidløg og asparges: Halver hvidløg og nye løg og steg dem på skærefladen på panden, hvor du stegte fisken sammen med de rensede grønne asparges (se video ovenover). Krydr med salt og peber og plukket hakket timian.

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og drys med lidt hakket timian og krydr evt. med lidt godt salt.

Anretning: Som vist på billedet, drys lidt plukket timian over løg og asparges. Server de nye kartofler ved siden af.

Fif: dryp evt. lidt balsamico eller anden god eddike over retten

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?