0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grøntsager a la Louisiana:

1 tsk. grøntsagsbouillon

½ dl vand

100 g rød peberfrugt i små tern

100 g tomat i grove tern

0,5-1 stk. friske chilier

½ banan i skiver

½ tsk. sød paprika

salt og peber

Fisk: Varm olien op på en pande. Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i mel. Steg dem på begge sider i ca. 2-3 minutter (til de er færdigstegt). Hold fileterne varme.

Grøntsager: Hæld vandet i en gryde og opløs bouillonen i vandet under opvarmning. Heri sauteres peberfrugt, tomat og chili i et par minutter. Bananerne vendes i lige før servering og der krydres med paprika, salt og peber.

Ved serveringen anrettes grøntsagerne i bunden af en dyb tallerken og fisken lægges ovenpå.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?