0
Stegt torsk med stuvede hvide bønner, kogte rødder og grønkål

Stegt torsk med stuvede hvide bønner, kogte rødder og grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

skalotteløggrapegrønkålpersillerødderbredbladet persille
1 min.
Forbered grøntsager

Skær rødderne og halver dem på langs. Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Rib grønkålen fra stokken, skyl den grundigt og hak den fint. Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint. Skræl grapen og skær den i skiver og derefter i mundrette stykker.

hvide bønnerskalotteløg
10 min.
Lav bønnerne

Dræn bønnerne og kom dem op i en gryde, sammen med skalotteløgene og et godt skud olivenolie. Varm dem godt igennem ca. 3-4 min. uden at løgene tager farve.

persillerødder
13 min.
Kog rødderne

Kom rødderne op i en stor gryde. Dæk med vand og tilsæt et skud salt. Lad dem koge ca. 3-4 min. til de lige er møre. Test evt. med en lille spids kniv.

grønkålgrapebredbladet persille
16 min.
Lav grønkålssalat

Kom grønkål, persilleblade, persillestilke og grape op i en skål, sammen med et godt skud groftkværnet sort peber og lidt olivenolie. Vend det hele godt rundt.

torskefilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker. Sæt en pande over ved høj varme, tilsæt lidt olie og steg fisken ca. 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden. Fisken er færdig når kødet er mælkehvidt.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Lun bønnerne op en sidste gang. Træk gryden fra varmen og riv osten fint ned i. Rør grundigt rundt så osten smelter, og smag til med salt og friskkværnet sort peber. Anret på en tallerken med kogte rødder, stegt fisk og grønkålssalat.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?