0
Stegt ørred med fettuccine Provencale og Pecorino Romano

Stegt ørred med fettuccine Provencale og Pecorino Romano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Ørred, Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Grøntsager: Skær peberfrugten i tynde strimler. Del courgetten på langs i 4 stykker, og skær dem derefter i skiver. Finthak hvidløg. Pil rødløg og del det evt. i 4 både. Steg hvidløg og rødløg ved medium varme i olivenolie på en pande, til de netop begynder at blive gyldne. Tilsæt courgetter og peberfrugt og steg igennem 2-3 minutter.

Fettuccine: Klip posen med tomatsugo'en (saucen) op ved markeringen, og kom saucen på panden med de stegte grøntsager. Hæld varmt vand i posen, hvor saucen var i, til markeringen, kom det på panden og kog det hele igennem. Tilsæt pastaen, og lad den simre i 3-4 minutter, mens du rører og vender i pasta og sugo med jævne mellemrum. Pluk og hak basilikum og vend rundt i pastaen (gem lidt til pynt).

Ørred: Krydr ørreden med lidt salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber og server straks.

Anretning: Som anvist på billedet - riv Pecorino over ved servering.

Fif: Pas nu på, ikke at give ørreden for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et saftigt indre!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.