0
Stegt ørred med fettuccine Provencale og Pecorino Romano

Stegt ørred med fettuccine Provencale og Pecorino Romano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Ørred, Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Grøntsager: Skær peberfrugten i tynde strimler. Del courgetten på langs i 4 stykker, og skær dem derefter i skiver. Finthak hvidløg. Pil rødløg og del det evt. i 4 både. Steg hvidløg og rødløg ved medium varme i olivenolie på en pande, til de netop begynder at blive gyldne. Tilsæt courgetter og peberfrugt og steg igennem 2-3 minutter.

Fettuccine: Klip posen med tomatsugo'en (saucen) op ved markeringen, og kom saucen på panden med de stegte grøntsager. Hæld varmt vand i posen, hvor saucen var i, til markeringen, kom det på panden og kog det hele igennem. Tilsæt pastaen, og lad den simre i 3-4 minutter, mens du rører og vender i pasta og sugo med jævne mellemrum. Pluk og hak basilikum og vend rundt i pastaen (gem lidt til pynt).

Ørred: Krydr ørreden med lidt salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber og server straks.

Anretning: Som anvist på billedet - riv Pecorino over ved servering.

Fif: Pas nu på, ikke at give ørreden for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et saftigt indre!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?