0
Stegt pighvar med muslinger, hønsecreme og persillerod

Stegt pighvar med muslinger, hønsecreme og persillerod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Pighvar, Blåmuslinger, Fløde, Gluten, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Soigner muslingerne grundigt i vand.

Kom hønsefond og fløde i en stor gryde sammen med persillerødderne og smag til med citronsaft. Kog de rensede persillerødder heri til de er møre med en smule bid i.

Steg pighvarren på en pande ved høj temperatur. Når fisken har fået en pæn gylden skorpe vendes den og der skrues ned for varmen. Tilsæt en klar smør og lad fisken hygge sig lidt heri. Pas på den ikke får for meget. Hellere understrege lidt, da den skal serveres i en varm suppe.

Kom muslingerne i hønsesuppen med rødderne og damp dem indtil de åbner sig.

Servering:

I en dyb tallerken lægges den stegte pighvar. Anret muslinger og persillerødder rundt om fisken.

Den resterende suppe stavblendes med en klat smør til den skummer. Hæld den skummende suppe direkte ovenpå fisken og server med citronbåde og groft brød.

Tips: Retten ville sagtens kunne gå sammen med lidt håndskårede fritter eller en skål salat på siden.

Hønsefond:

Køb evt. kyllingevinger ved slagteren. Brun dem i ovnen ved 160 grader til de er helt mørke, men ikke brændte. Kog dem af med vand, hvidløg og frisk estragon. Fonden kan fryses i små portioner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?