Kartofler er en fantastisk spise. Den har både en skøn smag, som kan variere fra sort til sort, men den er også rig på alt fra sødme til umami smag. Faktisk sidder en stor del af kartoflens umami smag i skralden. Så hvis de er skyllet godt af for jord, så er skralden og ikke mindst kogevandet fra kartoflerne en smagsgiver. I sammenspil med kød, så opnår man en umami synergi - et umami boost.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem inden start
Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge i ca. 10 min., til de er godt møre. Gem 1/4 dl. af kogevandet pr. person til dressingen.
Sæt en pande over på middel varme. Kom olie på, og steg pølserne ved middel varme i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.
Alternativt kan pølserne grilles, hvis vejret tillader det.
Pil rødløget.
Skær rødløg og agurk i små tern.
Snit spidskålen fint. Knug den med lidt salt, og lad den stå i 2-3 min.
Kom pestoen henover, og vend rundt, så den bliver fordelt ligeligt.
Bland en dressing af 1/2 spsk. olivenolie og 1/2 spsk. eddike pr. kuvert, med 1/2 tsk. sennep og 1/2 tsk. sukker pr. kuvert.
Smag til med lidt salt, peber og evt. lidt mere sennep eller sukker, alt efter smag. Husk den må godt være lidt stærk.
Når kartoflerne er færdige, knuses de let og blandes med dressing og kogevand. Vend hakket rødløg og agurk op i kartoffelsalaten.
Server straks den lune kartoffelsalat med pølser og sprød spidskål.
Velbekomme
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften