HUSK: Sæt bønner i blød natten over i rigeligt vand!!!
Bønner: Hæld vandet fra bønnerne, og kog dem i rigeligt, godt saltet vand i ca. 25 minutter. Dræn vandet fra, og vend de kogte bønner sammen med et par skefulde af din bedste olivenolie i en skål. Krydr med salt og peber, og lad dem trække lidt tid.
Ristede cashewnødder: Kom nødderne i et ildfast fad, og bag dem gyldne i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 6-8 minutter. Knus dem let i en morter eller hak dem. Drys med lidt fint salt.
Black garlic dressing: Mos de sorte hvidløg (brug 2/3 her) med en gaffel, og rør sammen med yoghurt og plukket hakket persille (brug 1/3 her). Smag dressingen til med salt, peber, itronsaft, revet citronskal og en smule sukker.
Bønne-sellerisalat: Skræl sellerien, vask den grundigt og skær den i tern af ca. 1 x 1 cm. Damp selleriternene i en smule saltet vand under tætsluttende låg i ca. 4-5 minutter. Lad dem dampe lidt af i en sigte, og vend med de marinerede hvide bønner, små tern af æble og black garlic dressingen.
Gremolata med sort hvidløg: Vend det sidste hakket persille med lidt citronskal og små fine tern af de sidste sorte hvidløg. Rør med 3-4 spsk. af din bedste olivenolie og lidt salt.
Rødfiskefilet: Del fisken i passende stykker, og krydr med salt og peber. Vend fisken i lidt hvedemel, og tryk det godt fast. Steg på en non-stick pande i rigeligt, neutral olie. Når fisken er ved at være sprød og gylden på den ene side, kommer du et par klumper koldt smør på panden, og lader det bruse op. Vend og tæl til 10 – så er fisken klar.
Anretning: Som vist på billedet - kom gremolataen over fisken, og drys med de hakkede ristede cashewnødder.
BONUS INFO: Black Garlic er fermenteret hvidløg, og med fermentering forandres hvidløget både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber Umami - og så er det pivsundt :-)
Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag.
Kundekommentarer ()