0
Stegt rødfisk med perlebyg, tahindressing, agurk, egebladsalat og blåbær

Stegt rødfisk med perlebyg, tahindressing, agurk, egebladsalat og blåbær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Start med at skylle alle grøntsager i koldt vand.

2. Kog skyllede perlebygkerner i rigeligt, letsaltet vand i ca. 10-12 min. (afhængig af hvor meget bid du vil have i dine kerner).

3. Dræn overskydende væde fra, og lad dem afkøle let.

4. Skær æble, rødløg og agurk i små tern på ca. 4 x 4 mm. Vend det og blåbær sammen med bygkernerne.

5. Kom tahin i en skål, og pisk det sammen med lidt citronsaft. Tilsæt finthakket/presset hvidløg samt lidt salt, og rør dressingen sammen. Tilsæt lidt vand lidt ad gangen, og pisk dressingen, til den er cremet og let flydende. Smag tahindressingen til med salt, peber og lidt sukker.

6. Soigner fisken og lav evt. 3-4 snit i skindet med en skarp kniv. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden IKKE på skindsiden. Steg på en non-stick pande i rigeligt neutral olie. Når skindet er lige ved at være sprødt kommer du et par klumper koldt smør på panden og lader det bruse op.

7. Vend fisken og tæl til 5 - VOILÀ - nu er fisken klar.

8. Vend de skyllede og groft plukkede salatblade sammen med perlebyg blandingen og server straks.

Anretning: som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?