0
Stegt kullerfilet med black garlic stuvede majs med pecorino dertil cremet polenta og hjertesalat

Stegt kullerfilet med black garlic stuvede majs med pecorino dertil cremet polenta og hjertesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Mælk

Fremgangsmåde

Salat:

Skyl salaten i 2 hold koldt vand og slyng den tør i en salatslynge – vend med lidt citronsaft og god olivenolie samt salt og peber.

Polenta:

Kog 8 dl letsaltet vand (eller sødmælk hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op og pisk polentaen i. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad den hvile 4-5 minutter under låg – rør med revet pecorino (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt kold smør og smag til med salt og peber.

Kuller:

Soigner fisken og del i mindre stykker. Krydr fisken med salt og peber. Vend i lidt hvedemel og tryk det godt fast. Steg på en non-stick pande i rigeligt neutral olie sammen med knuste hvidløgsfed. Når skindet er lige ved at være sprødt kommer du et par klumper kold smør på panden og lader der bruse op.

Majs:

Fjern bladene og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg og finthakkede plukkede timianblade. Tilsæt 1/2 dl vand – lad vandet koge ind til det er helt fordampet. Mos de sorte hvidløgsfed i en lille skål med en gaffel og tilsæt det til majsene sammen med det sidste revet pecorino. Smag til med salt og peber.

Anretning:

Som vist – pynt med det sidste timian og riv evt den sidste rest pecorino over retten ved bordet!

Fif: Gem evt. lidt a polentaen til dagen efter hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprødt i lidt olie på en pande!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Fermenterede sorte hvidløg

Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?