Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Pil løget, skræl guleroden og skyl fennikelen.
Flæk løget i kvarte, og skær gulerod og fennikel i mundrette stykker. Overfør det hele til en gryde med 1 spsk. olie pr. person, og varm op ved middel varme. Lad grøntsagerne simre i 5 min. under omrøring, indtil løget bliver gyldent. Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og lad det stege under omrøring i 1 min. Hæld fløden i retten, og lad den simre, indtil fløden begynder at blive tyk omkring grøntsagerne. Smag til med salt og peber.
Skyl ramsløg, afdryp den for vand, og hak den fint. Kom ramsløg i stuvningen lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt.
Servér fisken med kartoflerne og stuvningen.
Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.
Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.
OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.
Kundekommentarer ()